omslagsbild

omslagsbild

torsdag 20 mars 2014

Två läsvärda romaner.

Vilka givande romaner Anna Fredriksson har skrivit. Jag har nyss läst ut ´Sommarhuset´ och i somras njöt jag av ´Lyckostigen´. Båda romanerna berättar om det vardagliga i livet hos "vanliga familjer", som föräldrar som arbetar och barnen går på dagis eller i skolan, hinna hämta de efter arbetet innan stängningsdags, laga middag, gosa med barnen framför tevens barnprogram innan tandborstningen, kvällsdiska med Rapports nyheter i bakgrunden, möta mannen som hon är skild ifrån i kvarterets mataffär och som är far till deras barn, ringa till sin åttioåttaåriga mor och berätta vad som har hänt under dagen.
Anna skildrar vardagens tristess till glädjestunder på ett suveränt sätt. Läsaren känner sig närvarande i berättelsen, som att sitta på personernas axlar och se på det som händer och sker.

Läs romanerna ´Sommarhuset´ och ´Lyckostigen´ om ni har tröttnat på spännings- och kriminalromaner, och vill läsa om människors relationer till varandra. Det kanske låter tråkigt, men eftersom Anna formulerar sig på det sätt som hon gör blir det aldrig det. Det blir en fröjd att läsa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar