omslagsbild

omslagsbild

måndag 12 december 2016

Dåliga bemötanden fascineras jag över.


Blir ni spända när ni möter människor som inte ser ut som ni eller rör sin kropp som för er är ovanligt, och därmed blir osäker på vilket sätt ni ska bemöta dem? I så fall är ni inte ensamma om det.

Det finns en sorts varelse på vår jord som kallas för människa och det är vi. Det är du och du och du och jag.
En del av oss har svart hy, en del har ett ben. Andra har en annan sexuell läggning än vad du har medan andra har talsvårigheter. En del är hipsters, en del är svartrockare. Andra har en kristen tro medan andra har en buddhistisk. Andra är födda i länder som du inte är bekant med och så vidare. Listan är lång, oändlig lång.

Vi är olika helt enkelt och tur är väl det. För hur tråkigt det skulle vara om alla var lika? Klär sig likadant, tycker om att göra samma saker, lyssnar på samma artister, har likadana åsikter. Usch, vilket grått liv det vore. Ett sådant liv vill jag inte leva.

Men trots att alla är vi människor förekommer det dagligen att en del av oss får eller ger varandra dåliga bemötanden, och det på grund av avvikelser från bilden som vi själva har målat upp hur en människa ska se ut, vara och föra sig. 

Detta är jag fascinerad över, varför vi ger varandra dåliga bemötanden när vi är människor allihop?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar