omslagsbild

omslagsbild

torsdag 20 juni 2013

Glad midsommar på er.

Midsommarafton är en fin högtid, en hyllning till den svenska sommaren.
Nu, barnen och jag ska till min far och äta midsommarlunch. Det är en promenad på trettio minuter, om nu inte dottern får för sig att kravla sig ur barnvagnen och gå en bit. Sonen, som inte är lika road att gå som sin syster, sitter förmodligen på permobilens pakethållare.
Jag vet inte exakt vad det står på menyn, men det blir grillad fläskkarré. Så mycket har far avslöjat. Det blir säkert även sill och potäter, det är ju midsommar.

Mätta och belåtna plockar vi av och diskar. Nu byter blöja på dottern, och vi andra som inte är blöjbarn går på toaletten. Allt detta i ett raskt tempo, för vi vill se när midsommarstången reses klockan 14.
I säkert femton år har jag firat midsommar på Rönninge by, en bondgård med kaniner, höns, grisar, getter, kor och hästar. Ett trevligt utflyktsmål, speciellt för barnfamiljer. Nu är det roligare att vara där, när barnen har kommit till. Får se om de vill dansa runt stången. Tösen vill säkert, bara hon hör toner dansar hon. Grabben är mer intresserad av sockervadd, det har han nu pratat om i några dagar.
Ponnyridning, lotterier, brända mandlar, äpplen dränkta i sirap, glass, ja det finns att göra och att stoppa i sig. Bäst att ta med sig den tjocka plånboken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar