omslagsbild

omslagsbild

söndag 12 oktober 2014

Tar du för dig av livet?

´Som man bäddar får man ligga´.
När du vill ligga bekvämt i sängen, kanske lägger du en kudde under huvudet. Kanske även en under knäna, så benen blir aning böjda. På nattduksbordet ligger det en god bok om du får läslust. Bredvid står det ett glas med något i. Fjärrkontrollen till TV:n finns på sängen och telefonen inom räckhåll.
Precis som det är med att göra tillvaron i sängen så bekvämt och trivsamt som möjligt, så är det även med livet. Det vi vill göra och uppleva, måste vi på egen hand allt som oftast tänka ut hur vi gör för att nå fram.

Tar du för dig av livet? Hoppar du på de möjligheter som du möter, de möjligheter som för dig till en ny positiv dimension i din vardag? Jag hoppas att du gör det.
Det är pest och pina att misslyckas. Det spelar ingen roll om du har strävat i fem minuter eller i tjugo år åt att nå dit du vill. Det är lika bittert, för jävligt, hemskt, tråkigt när du inser att du inte klarar det. Men det finns trots allt en sak som är positivt, du har gjort ett försök och det ska du vara stolt över. Utan att ha gjort det har du aldrig haft en möjlighet att nå ändå fram.
Du förmodligen tycker att det är ett misslyckande att inte kunna uppnå det du ville. Jag vill säga att det finns ett ännu större misslyckande, ett nederlag på det personliga planet, och det är att inte ens göra ett hundra procent helhjärtat försök att nå dit du vill.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar