omslagsbild

omslagsbild

fredag 4 mars 2016

Kärleken till dig.

I går var det din nionde födelsedag, min son. Jag älskar dig.
Kärlek är så mycket mer än att ge dig en kram när du beger dig till skolan på morgonen och en puss vid sängdags. Kärlek är så mycket mer än att se till att det finns mat på bordet så du kan äta dig mätt och att sitta med i soffan när ditt favoritprogram visas på TV. Kärlek är så mycket mer än att vara med dig när du behöver trygghet och värme. Kärlek är så mycket mer än att följa med dig till skytteträningen och se dig trycka av femtio skott. Kärlek är så mycket mer än att sitta vid bassängkanten när du gör Bomben och andra spektakulära hopp. Kärlek är så mycket mer än att hjälpa till med matteläxan och lyssna när du tragglar genom läsläxan. Kärlek är så mycket mer än att gå och hämta dig i ur och skur när du är hos kamrater. Kärlek är så mycket mer än att tillmötesgå dina önskningar att prova på något nytt. Kärlek är så mycket mer än att få tillbaka din tro på att du kan, om den sviker dig.
En del av min kärlek till dig ger sig uttryck i att vilja visa dig vad det finns att göra, att uppleva och att se utanför din värld, som är att samla på bilder med Pokemon-figurer, bygga modeller av lego, skjuta med luftgevär, bygga upp landskap där dina soldater genomför strider mot fiender, se på XD-channel på TV, spela icke pedagogiska spel på Ipaden och träffa kompisar. Jag vill inte gömma något som livet erbjuder till dig som du kanske vill prova på och upptäcker att det här var ju jättekul, spännande och/eller intressant. Jag vill att du går miste om så lite som möjligt, för att du sedan få välja ut den eller de aktiviteter som du gärna vill fortsätta med.
Det är omöjligt att ge en hel sådan kärlek, för hur envisa vi än är hinner vi inte med att prova allt. Det har en naturlig förklaring. Våra liv är för korta helt enkelt.



Den färske nioåringen och hans syster.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar