omslagsbild

omslagsbild

söndag 6 mars 2016

En härlig och mustig berättelse.

Jag har just läst ut romanen ´Vindens son´ skriven av Henning Mankell. Jag är helt tagen av berättelsen. Den är spännande, intressant, fin beskrivet plus att språket är bra. Mankellskt, enkelt och färgrikt.
Det är någon under 1870-talet. En man från Sverige kliver på ett fartyg och beger sig ner till Västsahara i Afrika för att finna en sällsynt insekt. Mannen hittar en undernärd bushmanpojke som han vill hjälpa och ser till att han får ett civiliserad liv, så mannen tar med sig den tioårige pojken hem till Sverige. Pojken som får namnet Daniel har mist sina föräldrar när deras stam anfölls av vita människor.
Uppstånden blir enorm när mannen återvänder med Daniel. En pojke med svart hudfärg och krulligt hår, alla tittar och vill känna för att försäkra sig att det inte är skokräm han har på sig. En del är vänliga sinnade medan andra betraktar honom som ett djur.
Jag rekommenderar denna härliga och mustiga berättelse. Se hur det går för Daniel som blir med tiden mer säker och därmed vågar ta för sig mer, och hur hans önskan att lära sig att gå på vattnet växer sig allt större för att kunna ta sig hem till sitt Afrika.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar